top of page
20230127_084216.jpg
20220918_181607_edited.jpg

En British Shorthair, også kaldet "brite", er en medium størrelse kat, der bedst beskrives som "kraftig". Briten har en kort og bred snude, kraftige kinder, dybt bryst og en kort men kraftig hale. Pelsen skal være sprød, og kort. Briten er rund og fyldig, men det er naturligvis vigtigt at den er muskuløs og ikke tyk. Den fertile hankat vil ofte have nogle store "hankattekinder" der i den grad giver et skønt bamseudtryk. Briten kræver ikke nogen særlig pelspleje, men for de fleste tobenede er en ugentlig tur med børsten at foretrække - så ender der lidt færre hår i sofaen!


Selvom det er let at forelske sig i britens fantastiske udtryk, er det vigtigt at man vælger en race der passer ind i familien. En brite beskrives bedst som en lidt magelig kat, der virkelig forstår at værdsætte hygge med familien. Samtidig er det ikke typisk for racen, at ville ligge på skødet. Man skal selvfølgelig stadig ofre tid til leg og aktivering, men generelt er det en race der er meget let at leve sammen med. Briten er ikke kendt for at være højlydt og krævende, men følger gerne sine ejere med rundt i huset lidt som en hund.
 

Det er klassisk for briten, at den undgår høje spring - dermed ikke sagt, at den ikke kan! Det er altså ikke den kat der er allermest elegant i sin måde at komme rundt på, men det er samtidig noget af det der for mange fremstår allermest charmerende. Som alle katteracer, nyder briten at lege med sine mennesker eller artsfælder. Briten er i høj grad social, og trives rigtig godt med en anden firbenet ven i huset. 
 

Vejen til britens hjerte, går ofte gennem madskålen. Den kan være et rigtig madøre, og det kan man således drage stor fordel af. Det er jo lettere at lære gode vaner, hvis man kan motiverer med lidt mad. Når der kommer gæster, kan man godt regne med, at briten lige skal se dem an. Det er ikke sikkert, at de ofrer dem megen interesse, men det er blot racens karakter og ikke noget man må blive ked af. I den lille kompakte krop, gemmer sig en race der ved hvad den vil - og ikke vil. 

Briten er en katterace der generelt er sund og lever længe, men man skal være opmærksom på ting som hofteledsdysplasi, hjerte- og tandproblemer.

 

En, eller flere katte?
Vores klare erfaring er, at racen i næsten alle tilfælde vil stortrives med en artsfælde. Har man plads til én brite, har man også plads til to. Plads behøver ikke være det afgørende valg når man skal beslutte om man skal have én eller to. Især som killing og ungdyr har mange katte enorm glæde af at have en legekammerat. 

bottom of page